Pudding lniany krówkowy, z jogurtem naturalnym i gruszką "ciasteczka" na szybko krówkowo-zbożowe inka karmelowa z mlekiem |
Pudding lniano-krówkowy
1 łyżeczka czubata budyniu krówkowego
1/2 szklanki mleka
posłodzić do smaku
Z tego ugotować budyń. Do ugotowanego gorącego budyniu dodać 1,5 łyżki mielonego lnu. Wlać do naczynka/foremki odstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
"Ciasteczka"
Budyń ugotować jak wyżej.Do gorącego wsypać około 4 łyżki płatków (obojętnie jakich np.żytnie,owsiane mieszankę różnych) , 2 czubate łyżki otrębów(jakichkolwiek), można dodać jeszcze len, zarodki, bakalie, według gustu.
Wymieszać wszystko dokładnie. Poczekać chwilę,bo odrobinę nasiąknie i zgęstnieje.
Formować dowolnie, placuszki, kuleczki. Obtoczyć w zarodkach i otrębach (lub mieszance tego i tego). Wstawić do lodówki, żeby trochę stwardniały. Dobre są też na następny dzień, same albo z mlekiem. Ja najbardziej lubię zimne i posmarowane masłem orzechowym.
Można przygrzać placuszki na patelni i jeść na ciepło.
jak dawno nie jadłam gruszki, a z jogurtem na pewno jest pyszna. :)
OdpowiedzUsuńAle bym sobie zjadła takie ciasteczka ;)
Usuńinka karmelowa - pycha ;d
OdpowiedzUsuńa pudding kusi ;p
z chęcią bym sobie zafundowała takie krówkowe sniadanko :D.
OdpowiedzUsuńpyszny pudding! a te ciastaczka extra :D
OdpowiedzUsuńPoproszę przepisy na wszystko! :D
OdpowiedzUsuńSuper, że dodałaś przepisy. W piątek zrobię te ciastka, bo będę miała więcej czasu :D
OdpowiedzUsuńTo wszystko wygląda mega smacznie :)
czysta rozpusta !
OdpowiedzUsuń