Placuszki kakaowo-cynamonowe na kwaśnym mleku z kiwi i serkiem kremowym koktajl z kefiru i rabarbaru (z mielonym twarożkiem) inka korzenna |
Chciało mi się na już, więc zamiast piec placek upiekłam po prostu placuszki. Nawet w środku wyszedł podobny zakalec! Tak, ze jestem zadowolona. :P
jakie śliczne, takie ciemne. uwielbiam inkę korzenną :)
OdpowiedzUsuńZabiłaś mnie tyli placuszkami. Umieram z zazdrości. Takie sniadanie *.* jestem zachwycona i proszę o podpowiedź z czego je robiłaś: mąka pełnoziarnista,kakao,cynamon,kwaśne mleko i coooo jeszcze? :D
OdpowiedzUsuńWszystko raczej na oko :)
UsuńMąka pełnoziarnista (ja mam mieszankę 3 zboża z lubelli) trochę ponad pół szklanki
1 czubata łyżeczka kakao
1 płaska łyżeczka cynamonu
na oko kwaśne mleko do odpowiedniej konsystencji (myślę że mniej niż pół szklanki tam było)
jajko (ubite białko, żeby było bardziej puchate)
soda tak na koniec łyżeczki
i dosłodzić do smaku
mniaam! świetnie wyglądają ;) właśnie podasz przepis ?:D
OdpowiedzUsuńŚwietne placuszki, takich ciemnych jeszcze nie jadłam :D Ile dałaś kakao ?
OdpowiedzUsuńWłaśnie świeża bazylia rzadko kiedy puszcza nowe listki, a jak już to trzeba sporo czekać, dlatego kupuję ją raz na jakiś czas, jak zobaczę naprawdę ładną :)
A ja mam ochotę na ten koktajl! Placuszki jem okazyjnie, wolę miseczkowe śniadania :)
OdpowiedzUsuńA co to za ciasto? :)
OdpowiedzUsuńFajny kubek, pod kolor kiwi :)
kakaowe są świetne. Pysznie podane placuszki :D
OdpowiedzUsuńWygląda to Twoje śniadanko bardzo apetycznie! Wpadnę kiedyś do Ciebie z rana na takie pyszności ;D
OdpowiedzUsuńZapraszam :)
Usuńwygląda bardzo,ale to bardzo zachęcająco to Twoje śniadanko:)
OdpowiedzUsuńkakaowy raj :).
OdpowiedzUsuń