Szukaj na tym blogu
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Składniki
ananas
(5)
banan
(10)
budyń
(9)
ciastka
(3)
cynamon
(14)
cytryna
(5)
czekolada
(5)
czereśnie
(1)
dynia
(2)
dżemy/powidła
(5)
fistaszki
(2)
gofry
(1)
grejpfrut
(4)
gruszka
(1)
imbir
(1)
inne
(49)
jabłko
(24)
jagody
(3)
jajka
(8)
jeżyny
(1)
jogurt naturalny
(29)
kakao
(4)
kaki
(1)
kasza
(22)
kefir
(12)
kiwi
(12)
kokos
(7)
koktajl
(16)
len mielony
(6)
makaron
(4)
maliny
(7)
mandarynka
(1)
maślanka
(3)
nerkowce
(2)
obiad/kolacja
(4)
omlet/naleśnik
(12)
orzechy
(17)
orzechy włoskie
(3)
owsianka
(26)
papier ryżowy
(2)
pieczywo
(11)
placuszki
(6)
płatki kukurydziane
(3)
płatki migdałów
(4)
płatki ryżowe
(5)
pomarańcza
(4)
powidła
(5)
przyprawa do piernika
(6)
przyprawy korzenne
(3)
rabarbar
(4)
rodzynki
(5)
ryż
(4)
serek homo
(3)
serek wiejski
(22)
suszona śliwka
(7)
szpinak
(5)
śliwka
(1)
truskawki
(19)
twaróg
(22)
warzywa
(19)
wiórki
(1)
wiśnie
(2)
zsiadłe mleko
(5)
Bajeczne goferkowe serduszka ♥ Sama nie wiem,który by mi najbardziej podpasował chyba z budyniem kokosowym i kokosem :D
OdpowiedzUsuńKtoś się zakochał. ;D
OdpowiedzUsuńPrzepiękne <3
OdpowiedzUsuńNie potrafiłabym wybrać jednego wszystkie są na pewno pyszne.:)))
OdpowiedzUsuńmmm gofry <3 ale dawno nie jadłam !
OdpowiedzUsuńwspaniale wyglądają :)
jakie śliczne ! zabieram wszystkie te z twarożkiem :)
OdpowiedzUsuńCoś mi się wydaje, że porwę w tym tygodniu gofrownicę mojej mamy. Mniam!
OdpowiedzUsuńCudne serducha ♥
OdpowiedzUsuńjeju jeju jejuuu! Jakie cudowne! <3
OdpowiedzUsuńWitam. W śniadanku "Jaglanka krówkowa z "lodami" i fistaszkami" pisałaś o lodach z mleka skondensowanego :P Mam pytanie. Jak je robisz ?:)
OdpowiedzUsuńCo do lodów.
OdpowiedzUsuńRobię je miksując schłodzone mleko skondensowane niesłodzone, aż uzyska taką dość puszystą konsystencję, dodaję cukier puder (albo inne słodzidło) aromat (najczęściej waniliowy lub śmietankowy) wstawiam do zamrażalnika. Żeby nie robiły się kryształki to kilka razy jeszcze miksuję całość. Co jakieś 2h wyciągam, miksuję i wkładam znowu do zamrażalnika.