Szukaj na tym blogu

wtorek, 20 marca 2012

61. Jaglanka krówkowa z "lodami" i fistaszkami

Jaglanka na budyniu krówkowym
z domowymi "niby lodami" sernikowym (białko, mielony twarożek, aromat do sernika, miód )
i fistaszkami
inka karmelowa z mlekiem

20 komentarzy:

  1. te niby lody to piekłas czy dałaś żelatynę?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ubiłam białko, posłodziłam, dodałam twarożek,aromat zmiksowałam wszystko. Przełożyłam do pudełeczka i na noc do zamrażalki :) Najbardziej lubię lody z mleka skondensowanego, ale niestety nie miałam :(

      Usuń
    2. Dziękuję :) Łatwy przepis :)

      A jak zjadasz tak obfite śniadania by mieć energię na cały dziń to co potem zjadasz na II?

      Usuń
    3. Zależy od sytuacji :) Albo jakąś sałatkę, albo kanapki, albo jogurt z owocami. Co mi akurat wpadnie w ręce,albo w zależności od kuchennych zasobów :)
      Można dodać też do tych lodów mleka w proszku :) i aromaty różne, kakao cynamon, owoce. Cokolwiek :) Kombinacji jest mnóstwo.
      Jak będę miała mleko skondensowane, to zrobię inne , takie bardziej w konsystencji przypominające lody.
      Bo te twardnieją na kamień i są najlepsze jak tylko trochę zamarzną. A tamte z mleka skondensowanego cały czas są miękkie.

      Usuń
    4. Domyślam sie że są różne kombinacje :D
      Podobają mi sie Twoje śniadania :) Czekam teraz na pomysły na jakieś sałatki bo ja już tyle ich zjadłam ze nie mam pomysłów na nowe smaki :D

      Usuń
  2. Jak jesz kasze makaron lub jaglanke na mleku to dajesz tego 50 gram ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie ważę jedzenia. Ale myślę że jest tego więcej niż 5O gram, bo dość sporo jem.
      Np. tej kaszy były 4 czubate łyżki.
      Zależy od smaku, od dodatków. Nie jem jakiejś określonej ilości czegokolwiek.

      Usuń
    2. ale 4 łyżki suchej kaszy czy po ugotowaniu ?

      Usuń
    3. 4 czubate łyżki suchej kaszy

      Usuń
  3. budyń krówkowy uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. mmm jaglanka na budyniu krówkowym brzmi fantastycznie ;D pychota!

    OdpowiedzUsuń
  5. Twoje śniadania mnie powalają na kolana :D Kolejne przepysznie wyglądające śniadanko!

    OdpowiedzUsuń
  6. Nigdy nie jadłam jaglanki na budyniu, musi być boska!

    OdpowiedzUsuń
  7. Jaglanaaaaaaa <3 Jak ja Ci zazdroszczę takiej wyobraźni :D

    OdpowiedzUsuń
  8. przypomniałaś mi o lodach w lodówce ^^

    OdpowiedzUsuń
  9. jak smakuje tak dobrze jak wygląda to zabieram :D.

    OdpowiedzUsuń
  10. jak ja dawno nie jadłam budyniu krówkowego!Jak skończę moje zapasy waniliowego i czekoladowego to nabędę ten właśnie smak:)

    OdpowiedzUsuń
  11. jak robisz jaglankę na budyniu ?:)

    OdpowiedzUsuń

Archiwum bloga