Jaglanka na budyniu krówkowym z domowymi "niby lodami" sernikowym (białko, mielony twarożek, aromat do sernika, miód ) i fistaszkami inka karmelowa z mlekiem |
Szukaj na tym blogu
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Składniki
ananas
(5)
banan
(10)
budyń
(9)
ciastka
(3)
cynamon
(14)
cytryna
(5)
czekolada
(5)
czereśnie
(1)
dynia
(2)
dżemy/powidła
(5)
fistaszki
(2)
gofry
(1)
grejpfrut
(4)
gruszka
(1)
imbir
(1)
inne
(49)
jabłko
(24)
jagody
(3)
jajka
(8)
jeżyny
(1)
jogurt naturalny
(29)
kakao
(4)
kaki
(1)
kasza
(22)
kefir
(12)
kiwi
(12)
kokos
(7)
koktajl
(16)
len mielony
(6)
makaron
(4)
maliny
(7)
mandarynka
(1)
maślanka
(3)
nerkowce
(2)
obiad/kolacja
(4)
omlet/naleśnik
(12)
orzechy
(17)
orzechy włoskie
(3)
owsianka
(26)
papier ryżowy
(2)
pieczywo
(11)
placuszki
(6)
płatki kukurydziane
(3)
płatki migdałów
(4)
płatki ryżowe
(5)
pomarańcza
(4)
powidła
(5)
przyprawa do piernika
(6)
przyprawy korzenne
(3)
rabarbar
(4)
rodzynki
(5)
ryż
(4)
serek homo
(3)
serek wiejski
(22)
suszona śliwka
(7)
szpinak
(5)
śliwka
(1)
truskawki
(19)
twaróg
(22)
warzywa
(19)
wiórki
(1)
wiśnie
(2)
zsiadłe mleko
(5)
te niby lody to piekłas czy dałaś żelatynę?
OdpowiedzUsuńUbiłam białko, posłodziłam, dodałam twarożek,aromat zmiksowałam wszystko. Przełożyłam do pudełeczka i na noc do zamrażalki :) Najbardziej lubię lody z mleka skondensowanego, ale niestety nie miałam :(
UsuńDziękuję :) Łatwy przepis :)
UsuńA jak zjadasz tak obfite śniadania by mieć energię na cały dziń to co potem zjadasz na II?
Zależy od sytuacji :) Albo jakąś sałatkę, albo kanapki, albo jogurt z owocami. Co mi akurat wpadnie w ręce,albo w zależności od kuchennych zasobów :)
UsuńMożna dodać też do tych lodów mleka w proszku :) i aromaty różne, kakao cynamon, owoce. Cokolwiek :) Kombinacji jest mnóstwo.
Jak będę miała mleko skondensowane, to zrobię inne , takie bardziej w konsystencji przypominające lody.
Bo te twardnieją na kamień i są najlepsze jak tylko trochę zamarzną. A tamte z mleka skondensowanego cały czas są miękkie.
Domyślam sie że są różne kombinacje :D
UsuńPodobają mi sie Twoje śniadania :) Czekam teraz na pomysły na jakieś sałatki bo ja już tyle ich zjadłam ze nie mam pomysłów na nowe smaki :D
Jak jesz kasze makaron lub jaglanke na mleku to dajesz tego 50 gram ?
OdpowiedzUsuńNie ważę jedzenia. Ale myślę że jest tego więcej niż 5O gram, bo dość sporo jem.
UsuńNp. tej kaszy były 4 czubate łyżki.
Zależy od smaku, od dodatków. Nie jem jakiejś określonej ilości czegokolwiek.
4 łyżki = 60g ^^
Usuńale 4 łyżki suchej kaszy czy po ugotowaniu ?
Usuń4 czubate łyżki suchej kaszy
Usuńbudyń krówkowy uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńmmm jaglanka na budyniu krówkowym brzmi fantastycznie ;D pychota!
OdpowiedzUsuńEj, fajne te lody! :D
OdpowiedzUsuńTwoje śniadania mnie powalają na kolana :D Kolejne przepysznie wyglądające śniadanko!
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam jaglanki na budyniu, musi być boska!
OdpowiedzUsuńJaglanaaaaaaa <3 Jak ja Ci zazdroszczę takiej wyobraźni :D
OdpowiedzUsuńprzypomniałaś mi o lodach w lodówce ^^
OdpowiedzUsuńjak smakuje tak dobrze jak wygląda to zabieram :D.
OdpowiedzUsuńjak ja dawno nie jadłam budyniu krówkowego!Jak skończę moje zapasy waniliowego i czekoladowego to nabędę ten właśnie smak:)
OdpowiedzUsuńjak robisz jaglankę na budyniu ?:)
OdpowiedzUsuń